Al Parc Natural de la Serra de Collserola conviuen un centenar d’espècies d’ocells i un dels objectius del Consorci és donar a conèixer aquests animals. Per això, fa sis anys que col·loca una menjadora que atreu les aus i, així, passejants i escoles poden conèixer i observar algunes de les espècies d’ocells. A més, des de l’any passat, tothom qui ho vulgui les pot veure a través del web del parc, ja que s’ha instal·lat una càmera amb “streaming” a la menjadora. Les espècies més abundants al parc són les forestals, com la mallerenga, el pit-roig, el pinsà o el pica-soques.

Augment dels ocells forestals

El web en “streaming” és una eina divulgativa que vol apropar aquests animals a la ciutadania, tal com explica Alfons Raspall, tècnic d’Educació i Divulgació Ambiental del parc: “És un grup molt exemplar per entendre les necessitats i el comportament de la fauna en els ecosistemes naturals”. Per això, fa més de 30 anys que el Consorci fa un seguiment de les aus del parc, estudiant-ne els comportaments i les tendències. Per exemple, que en els últims anys han augmentat els ocells forestals com a conseqüència de l’increment de bosc al parc natural.

Un altre lloc per observar els ocells a la serra és el Centre d’Educació Ambiental Can Coll, una feixa agrícola adaptada per captar l’interès dels ocells i amb un amagatall per fotografiar-los amb capacitat per a 30 persones.