Finalitza el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà, que, segons l’alcaldessa, Ada Colau, ha estat “un èxit”. Barcelona —com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021— ha acollit aquest esdeveniment, en què han participat 700 persones, 200 ciutats, 150 ponents de 30 països diferents i 365 organitzacions de la societat civil.

La trobada s’ha centrat en els lligams entre l’alimentació i l’emergència climàtica, i l’acte de clausura ha comptat amb la participació d’alcaldes de tot el món (presencialment i en línia). Durant la seva intervenció, Colau ha destacat el compromís de les ciutats per lluitar contra el canvi climàtic i ha demanat més esforç per part de les administracions regionals i estatals.

Moltes ciutats pensem que estem fent el que ens pertoca, estem fent els deures amb contundència i hem demostrat ser actives i valentes
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

En aquest sentit, afirma que “la ciutadania està fent la seva part i si volem que estigui motivada per continuar actuant amb responsabilitat és evident que les administracions públiques hem de predicar amb l’exemple“. Per fer-ho, però, considera que les administracions amb “més pressupost i capacitat de regulació” han de fer un pas endavant.

Garzón accepta la petició de Colau

També ha participat en l’acte el ministre de Consum, Alberto Garzón, qui ha acceptat la petició que Colau ha traslladat als estats perquè assumeixin més responsabilitat en aquest àmbit i ha assegurat que portaran aquest missatge a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP26 de Glasgow, que començarà el 31 d’octubre. A més, Garzón ha destacat que no és possible una transició ecològica si no es canvien els hàbits de consum. Per aquest motiu ha remarcat: “Cal apostar per dietes més saludables, sostenibles i responsables”.