Alguns contenidors d’escombraries de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes han aparegut subjectats en arbres i en pals de parades d’autobús amb cordes i cadenes. Aquests mesures casolanes serveixen per evitar que els senglars bolquin els contenidors i la brossa acabi escampada per terra. Els veïns les han aplicades en espera que l’Ajuntament instal·li les 252 barres antibolcada que falten. La prova pilot d’aquests sistemes va començar al febrer i ara s’està acabant d’implementar.

Remeis casolans per un problema de solució complexa

En concret, a Can Rectoret hi ha diversos exemples d’aquests sistemes de subjecció. A la intersecció entre el carrer de l’Albercoquer i l’avinguda dels Rossinyols es pot trobar un contenidor lligat a un arbre amb una corda.

Al carrer de la Gardènia hi ha fins a sis contenidors agafats amb una cadena i un candenat, lligats tots al pal de la parada de l’autobús. Aquests invents pretenen evitar que els senglars tirin a terra els contenidors mentre s’acaben d’instal·lar les barres antibolcada previstes. El veïnat creu que s’estan implementant de manera massa lenta.

Diferents proves pilot per posar fi a l’astúcia dels senglars

A més dels sistemes antibolcada als contenidors, l’Ajuntament ha implementat altres solucions des de finals de de l’any passat, quan va iniciar-se la nova contracta de neteja a Sarrià – Sant Gervasi. La primera acció va arribar al novembre i va consistir en tres tancats de fusta al voltant de grups de contenidors. També, a l’abril d’aquest any, es van retirar la meitat de les papereres dels barris de muntanya.

D’altra banda, properament a Can Rectoret es col·locaran 22 contenidors bilaterals, que són més grans i pesats. Se suposa que els senglars no els poden tombar. De fet, són els que els veïns voldrien per a tots els barris de la zona.

Un rècord històric de captures, 965, permet rebaixar la densitat de senglars a Collserola
A Barcelona es van caçar 292 senglars durant el 2022, un de cada tres a Sarrià – Sant Gervasi