L’Ajuntament de Barcelona fa un balanç positiu dels primers dies d’implantació del sistema de recollida d’escombraries porta a porta a Sant Andreu. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, creu que “la rebuda en general ha estat satisfactòria“, i que el sistema funciona bé “en la majoria de casos”. Tot i això, Badia sí que reconeix alguns desajustos, principalment manca d’informació i la indisciplina d’alguns veïns, que a vegades és fruit del desconeixement. De fet, després de la primera nit, alguns carrers es van llevar amb bosses d’escombraries a terra.

“Queda molta feina de picar pedra”

El consistori reconeix que la informació no ha arribat a tots els veïns del barri i, per tant, “hi ha gent que s’ho ha trobat de cop”. L’altre problema és que la “gent que no ho està fent bé” i deixa la bossa a terra on abans hi havia el contenidor. De fet, la principal diferència del nou sistema de recollida d’escombraries és que s’han eliminat tots els contenidors, excepte els de vidre, i que hi ha uns dies i uns horaris concrets per baixar els diferents tipus de residus. Un canvi substancial que aquests primers dies provoca dubtes i neguits en bona part del veïnat.

Badia creu que tots aquestes problemes s’aniran solucionant durant les properes setmanes i reconeix que es tracta d’un “canvi d’hàbits molt important” que requereix “temps i paciència”. “Queda molta feina de picar pedra i anar explicant el projecte”, afirma, però, està convençut que s’aniran resolent els problemes que puguin sorgir.