Sant Andreu de Palomar ha començat la setmana sense contenidors als carrers. Des de dilluns 24 de maig, els veïns d’aquest barri han de fer servir el sistema de recollida de residus porta a porta. El canvi, però, no acaba de convèncer bona part del veïnat, que encara té molts dubtes i preocupacions sobre com funciona.

Durant el primer dia de funcionament d’aquest nou sistema, molts veïns que passejaven pel barri han comentat a betevé que consideren complicat que algunes persones grans o amb mobilitat reduïda puguin gestionar correctament aquest mètode per llençar la brossa. Asseguren que en molts casos necessiten ajuda i que els horaris específics ho fan complicat. En aquest sentit, alguns veïns també afirmen, per exemple, que si treballen fins tard és difícil organitzar-se.

En general, la majoria pensen que el nou sistema presenta mancances. Creuen que amb els contenidors era “molt més fàcil” i que l’anterior model ja permetia reciclar els residus.

Sol·licitud per demanar una alternativa

Sobre aquestes preocupacions, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que, a partir d’aquest dilluns, qui tingui problemes per participar en el servei porta a porta pot demanar una alternativa, això sí, només per a casos excepcionals. Per sol·licitar-la, els ciutadans poden passar per les oficines del porta a porta i omplir un formulari. El consistori estudiarà cada sol·licitud per donar més facilitats i anar a recollir els residus directament al domicili.

Bosses amb xip per identificar les llars

Aquest és el segon barri de Barcelona que implanta la recollida porta a porta i hi ha una una novetat: les bosses que s’utilitzen per llençar la brossa han de ser unes bosses específiques amb xip que subministra l’Ajuntament de manera gratuïta i que permeten identificar les llars d’on provenen. D’aquesta manera, l’objectiu és que en un futur els veïns que més reciclin puguin rebre bonificacions.