El barri de Sant Andreu de Palomar s’ha llevat amb bosses d’escombraries per terra en alguns carrers. En la primera nit de recollida selectiva porta a porta, no tothom ha seguit les normes i els serveis de neteja han deixat etiquetes a les bosses que no s’han endut en què n’expliquen el motiu.

En alguns casos, els veïns han fet servir bosses sense xip per baixar les escombraries o bé han tret la fracció orgànica sense el cubell. També hi ha qui ha tret al carrer residus que no tocaven, com el plàstic, ja que no cada dia es recullen totes les deixalles. I alguns han optat per deixar la brossa als punts on fins ara hi havia els contenidors, retirats diumenge, en comptes de deixar-la a la porta de casa.

Queixes per la fracció orgànica

El fet que les deixalles orgàniques s’hagin de deixar al carrer amb el cubell no ha agradat a alguns veïns, que temen que algú els tombi o se’ls endugui, o fins i tot que s’hi acostin animals. A més, en plena pandèmia de coronavirus, argumenten que no volen deixar el cubell al carrer tota la nit i entrar-lo a casa sense saber qui l’ha tocat ni amb quines precaucions. Aquesta no és l’única queixa dels veïns. També hi ha qui en critica els horaris i es pregunta com ho gestionaran les persones grans o les que tinguin mobilitat reduïda.

Etiqueta en una bossa d'escombraries
Etiqueta explicativa de per què no s’ha recollit la bossa d’escombraries

Dubtes pel vidre

El primer dia també ha suscitat dubtes el reciclatge del vidre, que se seguirà fent com fins ara. De fet, aquests són els únics contenidors que, en principi, no s’han retirat. Tot i això, alguns veïns asseguren que n’hi ha que han desaparegut, com els de la plaça de les Palmeres. Això ha generat confusió entre els usuaris, que no sabien on podien llençar les ampolles.