alerta vent catalunya protecció civil novembre 2022

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest dilluns l’alerta per fort vent a bona part de Catalunya amb l’arribada de la borrasca Denise. Després de la previsió del Meteocat de ratxes de vent intenses durant les pròximes hores, s’ha activat el pla Ventcat en fase d’alerta, sobretot de cara a dimarts, 22 de novembre.

El vent començarà a bufar amb força a partir de la tarda i el vespre d’aquest dilluns, amb cops que poden superar els 72 km/h en punts de Tarragona, les Terres de l’Ebre, el sud de Lleida i comarques dels Pirineus i Prepirineu. Dimarts s’intensificarà el vent i, a més, guanyarà extensió al territori català, fins al litoral i prelitoral central i sud.

La borrasca Denise durà vent i mala mar a Barcelona i reactivarà la nevada als Pirineus
Aquest dilluns s’ha posat nom a la nova depressió, que relleva la Claudio

Precaució a l’aire lliure pel vent a Barcelona

En aquest sentit, Protecció Civil demana extremar les precaucions en la conducció i també les activitats que es facin a l’aire lliure, sobretot en zones boscoses i parcs, on poden caure branques i arbres. També es demana anar amb compte quan es va pel carrer davant del risc que caiguin elements estructurals i objectes nadalencs, com els llums de Nadal.

Avís per mala mar a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha informat del mal estat de la mar amb motiu d’aquesta borrasca. És possible que les onades superin els 2,5 m d’altura entre la tarda de dilluns i el matí de dimarts.

Risc per vent a Barcelona: els consells de Protecció Civil davant les ventades