Imatge de la COP25 celebrada a Madrid el desembre de 2019. foto: @COP25CL

La cimera del clima de l’ONU (COP26) que s’havia de celebrar el proper novembre a Glasgow, va quedar ajornada pel coronavirus a principis del mes d’abril.

Després de la COP25 de Madrid, en una cimera totalment decebedora atesa la manca de compromisos adoptats pels diferents estats que la conformen, hi havia certa esperança en veure algun avanç més a la cimera que s’havia de celebrar a Glasgow el novembre d’aquest 2020.

Ajornament d’un any

La COP26 es farà finalment de l’1 al 12 de novembre de  2021. La cimera, organitzada pel Regne Unit en col·laboració amb Itàlia, donarà marge a les parts implicades a la preparació del temes que s’abordaran en aquesta cita, un cop passi la crisi sanitària de la covid-19.

Tot i que tant el president designat per la COP26 i el secretari executiu de Canvi Climàtic de les Nacions Unides han assegurat que la lluita contra el canvi climàtic continua intacta, el cert és que aquest ajornament causat pel coronavirus aporta més dubtes encara a l’abordament de la crisi climàtica en un futur proper.

Malgrat tot, són cada vegada més els que insiteixen que els seu compromís és ferm i que s’han d’accelerar les polítiques que vagin en el sentit d’abordar la crisi climàtica com una acció urgent.

La COP26 serà un dels esdeveniments més grans i importants mai fets al Regne Unit, que preveu acollir prop de 30.000 participants entre els quals s’esperen nombrosos caps d’estat.