Protecció Civil ha activat aquest diumenge el nivell 2 del pla Alfa, de prevenció contra els incendis forestals, a la part més occidental de Collserola. Concretament, al vessant vallesà del Parc Natural. Les altes temperatures registrades aquest diumenge, sumades a una humitat relativa inferior al 30 % i uns vents de més de 30 quilòmetres per hora, han obligat a elevar el nivell d’alerta.

S’avança la campanya forestal

La combinació d’aquests factors amb la sequera perllongada que patim, tret de les pluges del mes de març —ha estat el mes més plujós dels darrers dos anys—, ha fet avançar altra vegada la campanya forestal de cara a la prevenció d’incendis d’aquest estiu, tal i com ja va fer el 2023. Entrarà en vigor la segona quinzena d’abril, 15 dies abans del previst, davant d’un escenari que s’espera que pugui ser complicat els propers mesos.

Coincidirà en el calendari, aproximadament, amb l’obertura del Parc de Vallvidrera i el simulacre anual que ha de posar a prova protocols.

L’ombra dels arbres atrau

Tot i aquests condicionants, la muntanya de Collserola ha tornat a ser un pol d’atracció de persones aquest cap de setmana. Sobretot d’excursionistes i d’esportistes que han trobat aquí allò que no han trobat, per exemple, al litoral de la ciutat per combatre la calor: les ombres dels arbres.

En aquest sentit, molts dels usuaris del Parc Natural, consultats per betevé, han coincidit a destacar que a Collserola “et pots arrecerar del sol a sota d’un arbre” o també que “pots refrescar-te en alguna de les fonts que hi ha”.

A Collserola hi ha 47 incendis de mitjana cada any