La sequera i l’estat actual de la vegetació al Parc Natural de Collserola ha fet avançar la precampanya forestal pel risc d’incendi. De fet, si continua sense ploure, es podria arribar a tancar tot el parc, davant la sequera “espectacular” que, segons els Bombers de Barcelona, viu la ciutat. En aquest context, aquest divendres el cos fet un simulacre d’un petit incendi a tocar del nucli urbà del barri de Canyelles.

Durant la pràctica, els operatius han realitzat tot el procés d’actuació en cas de l’aparició de flames en una àrea muntanyosa. Des de l’arribada i desplaçament dels vehicles, a la instal·lació de l’alimentació de l’aigua. Posteriorment, han desplegat totes les línies per cada flanc del suposat foc amb l’objectiu d’anar-lo perimetrant i, finalment, encerclar-lo fins a neutralitzar-lo.

Collserola té “molt combustible” per acabar cremant

La cap de guàrdia de Bombers de Barcelona, Laura Latorre, ha destacat que aquest és el tercer hivern sec consecutiu a Barcelona. “El 2023 ha estat espectacularment sec“, ha afegit. En aquest sentit, ha recordat que el parc té molta massa forestal i defensa que cal “de forma urgent” fer tasques de gestió forestal del massís. “Això és molt combustible que està preparat per cremar”, ha advertit.