Les platges de Barcelona s’han omplert de banyistes. Les temperatures properes al rècord registrades aquest diumenge han deixat una imatge més típica de l’estiu al litoral de Barcelona que d’un mes d’abril. Ciutadans i turistes no han dubtat a treure’s la roba i refugiar-se de la calor a les platges. Fins i tot n’hi ha que s’han atrevit a fer el primer bany de la temporada, amb un aigua del mar que s’acosta als 16 graus.

banyistes platges abril

La manca de sorra es manté a la platja de Sant Sebastià

Aquesta arribada de banyistes passa dues setmanes després del temporal Nelson, que va provocar una pèrdua de sorra d’entre el 15 i el 30 % a les platges de Barcelona. Una de les més afectades va ser la de Sant Sebastià, engolida pel temporal de mar, on encara són visibles els desperfectes. En aquest punt del litoral, un esvoranc ha reduït considerablement l’amplada de la platja i les dutxes han quedat descalçades. Una situació que preocupa tant restaurants com guinguetes de primera línia de mar.

Per tal de pal·liar aquesta pèrdua de sorra, el Govern espanyol va anunciar que estudiaria fer una declaració d’emergència a la costa de Barcelona.