pluja catalunya 7 octubre 2022

L’arribada d’un canvi de temps farà que aquest divendres sigui una jornada amb núvols i amb la possibilitat d’algunes pluges que podrien ser puntualment fortes. És per aquesta raó que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja que també inclou Barcelona.

Una situació encara amb incertesa però que apunta especialment mar endins

D’una banda s’acostarà un embossament d’aire fred que fa dies que volta pel sud-est de la península, però s’anirà diluint. De l’altra, bufarà vent de component marítim. Això fa pensar que les nuvolades s’inflaran prou per deixar ruixats i algunes tempestes.

En el que no acaben de coincidir els diversos models és si acabarà guanyant la partida el vent de gregal, que és més eixut, o el vent de llevant. Els models, que ahir marcaven una situació més allevantada i, per tant, més plujosa tornen a apostar aquest divendres per una situació més de gregal cosa que farà que la pluja més intensa pugui quedar mar endins.

Tot i això, és una situació que, tot i la seva imminent proximitat, encara ofereix dubtes del seu desenllaç final.

Avís de grau 2/6 per a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya, en el seu avís, adverteix de la possibilitat de xàfecs intensos. El període més complicat es preveu durant la tarda, quan alguna tempesta més intensa pot fregar la costa.

En el cas del Barcelonès, l’avís és de grau 2/6. Això vol dir que la probabilitat que s’acumulin més de 20 l/m² en només mitja hora és moderada, del 30 al 70 %.

Pluges molt abundants a les Terres de l’Ebre

El sector on pot ploure més i amb més intensitat és l’extrem sud de Catalunya, concretament les Terres de l’Ebre. En aquest sector es podrien acumular quantitats properes o per sobre dels 100 l/m² durant tot el divendres.

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase d’alerta

Davant d’aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el pla Inuncat en fase d’alerta. En aquest sentit, es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i en zones urbanes i no apropar-se, tant a peu com amb cotxe, a les zones inundables.