Temporal marítim del 21 de gener
Temporal marítim durant el pas de la borrasca Glòria al gener de 2020

Aquest dimecres, 24 de març, a les 19 h tindrà lloc la primera de les converses meteorològiques que l’ACAM organitza dins del cicle Els vespres de l’ACAM: converses meteorològiques.

Converses en línia obertes a tothom

L’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal donar suport i promoure activitats de divulgació i aprofundiment en la meteorologia i climatologia, en l’àmbit de la mediterrània.

Els vespres de l’ACAM és una nova iniciativa en què es tractarà un tema d’actualitat meteorològica per part d’un expert, en un acte participatiu que és obert a tothom i gratuït.

Segons Jordi Mazón, president de l’ACAM, la idea inicial “és fer-ne una trimestral, coincidint amb l’entrada de les estacions”, tot i que s’obren a la possibilitat d’augmentar-ne la freqüència si hi ha bona acceptació.

L’ACAM forma part de la Societat Meteorològica Europea (EMS) i Mazón explica també que en aquest sentit, el cicle de converses tindrà tirada a escala internacional. I és que entre els objectius d’aquest nou cicle de converses hi ha el d’organitzar-ne al menys una a l’any en anglès per tal de poder-la oferir, també gratuïtament i per a tothom a través de l’EMS.

La primera conversa, sobre el temporal Gloria

La primera tertúlia serà aquest dimecres i anirà relacionada amb el temporal Gloria de fa un any.

Amb el títol “El temporal Glòria, un any després”, i conduïda per Jeroni Lorente, catedràtic emèrit de física de l’atmosfera de la Universitat de Barcelona, es podran conèixer quins van ser els mecanismes atmosfèrics que van generar aquest duríssim temporal i què n’ha quedat, un any després.

Ja està assignada també la segona xerrada, que tindrà lloc el proper dia 30 de juny i que explicarà un altre tema molt interessant relacionat amb el temps present i futur: les “Projeccions de canvi climàtic a Catalunya“, amb en Vicent Altava-Ortiz, tècnic de recerca aplicada al Servei Meteorològic de Catalunya.