Una quarentena de persones s’han concentrat aquest divendres davant les portes del Teatre Nacional de Catalunya, on se celebra la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica. Els manifestants, pertanyents a moviments com Fridays for Future, Moviment per la Justícia Climàtica o Climacció, entre altres entitats socials, denuncien la invisibilització dels col·lectius que treballen per a la justícia climàtica i que no se’ls hagi tingut en compte a l’hora de preparar la cimera catalana d’acció climàtica.

Polítiques urgents

Aquests moviments afirmen que la “intel·ligència col·lectiva de la societat civil està en marxa” i reivindiquen la “implementació de mesures concretes davant la falta d’acció del govern de la Generalitat“. Les diverses persones integrants d’aquestes entitats han reclamat aquest divendres un impuls a polítiques de decreixement que assegurin la igualtat social i la sostenibilitat ecològica i climàtica.

Amb les seves propostes, recollides en un document, demanen un canvi de rumb en els creixents nivells d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) de Catalunya, amb polítiques que permetin assolir una reducció anual d’aquestes emissions del 7,6 %. Això permetria, segons aquests col·lectius, arribar a una reducció del 55 % d’emissions l’any 2030, tal com “reclama la unitat científica”.

protesta cimera catalana