Al final no ha pogut ser i l’abril passa a la llista cada vegada més llarga dels mesos que són més càlids que el que seria usual i que suposen ja més del 50 % del total. Trobar un mes fred, és cada cop més utòpic en un escenari d’escalfament global com el que vivim.
Més d’un grau per sobre de la mitjana al Fabra
Les dades al final ens han deixat una anomalia positiva superior al grau, concretament d’1,1 ºC. Dels 14,3 ºC registrats als 13,15 ºC, que serien normals per al període 1981-2010.
Es tracta d’una anomalia que ha vingut donada especialment en hores nocturnes, que han quedat gairebé dos graus per sobre de la mitjana ( +1,8 ºC), mentre que les màximes sí que han tingut un comportament normal (+0,5 ºC respecte de la mitjana climàtica).
Més normal a Barcelona ciutat
Alguns observadors com en Sergi Corral, de Sant Andreu, constaten que l’abril s’hauria comportat d’una manera més normal al pla de Barcelona. En el cas andreuenc, es reporta una anomalia tèrmica de només 0,5 ºC, tot i que es constata que les anomalies positives són cada vegada molt més nombroses que les negatives.
Abril lleugerament càlid a bcn Sant Andreu. Mitjana de 15,8°C (+0,5°C). I extraordinàriament plujós 243,4mm (447%/+189mm vs 2004-2019) @btveltemps @capapeus @avantocat @eliseuvilaclara @ARAmeteo @alfons_pc @AEMET_Cat @ToniBarreraEsco @Vakapiupiu pic.twitter.com/HYiJzRV9Hn
— Sergi Corral Buela🎗🌊 (@llevantada) May 1, 2020
Els rècords, tots de pluja
L’abril passa definitivament a la història com el més plujós mai vist a l’Observatori.
Els gairebé 260 litres caiguts aquest mes suposen prop de cinc vegades la pluja mitjana per a un abril normal. Rècord històric també pel que fa a la pluja acumulada en 24 h en un mes d’abril.
A més a més, s’han superat per primer cop els 400 litres en el període gener-abril, amb la qual cosa es constitueix també com a nou rècord històric!
El maig comença amb una bona calorada. Vejam com l’acabem.