Quan un sent parlar la Felicitat Caldentey amb la passió que ho fa, et venen ganes de comprar-te el material esportiu per anar a practicar esport, en cas de no ser corredor. Els que ja tenim el cuc a dins pensem que, de grans, volem ser com ella. “És part de la rutina, aixecar-se d’hora, sortir i trobar-te millor. Et sents feliç, lliure”, explica amb emoció. I continua: “Animo tothom, sobretot la gent gran, a fer esport, el que vulguin, però fer qualsevol activitat per sentir-te millor”. L’esportista barcelonina té 80 anys i sis dies a la setmana surt a córrer pel Parc de Joan Miró durant una hora, com a mínim.

Felicitat Caldentey fa una cursa de més de 40 anys

Felicitat Caldentey va començar a córrer amb 39 anys, amb el primer “boom” de les curses populars, l’any 1979. Ho va fer perquè el seu marit s’havia iniciat i havia començat a perdre pes i sentir-se millor. I no volia ser menys. “En aquella època els metges no et recomanaven fer esport. I quan sortia em feia una mica de vergonya perquè hi havia gent que em feia comentaris”. Res no la va aturar i amb el seu marit van participar en la primera Jean Bouin popular, que es va fer aquell mateix any. Després van venir moltes curses, “massa i tot, gairebé cada setmana”, diu, i sis maratons, però destaca que “no n’he fet més perquè no soc patidora”. Una d’aquestes va ser ben especial. La parella va fer la marató de Nova York per celebrar les noces de plata.

Felicitat Caldentey

Una parella de corredors longeva

El marit de la Felicitat és Miquel Pucurull, un corredor popular molt conegut a les xarxes socials. En Miquell ha fet 46 maratons i aquest passat 2020 volia haver fet la seva número 47 i última. A més, Pucurull ha participat en moltes curses tant a Barcelona com arreu de Catalunya. Ell destaca la importància de fer esport sobretot amb la gent gran d’edat. “Si ho deixes, te’n vas avall de forma vertiginosa”. De ben segur que tots dos formen una de les parelles atlètiques més longeves del món.