L’ofici de cronista de ciutat

Cada vegada són més els barcelonins que dediquen part del seu temps a descobrir, a través de les xarxes socials o de blocs, racons desconeguts i singulars de Barcelona. Un d’ells és el periodista Marc Piquer que, des de fa un temps, ens mostra carrers, edificis i comerços peculiars i desconeguts dels barris de Barcelona, a través del seu bloc Barcelona Singular.

”El gran repte dels cronistes de ciutat de la propera dècada és descobrir tot el que s’amaga en els casalots de Sant Gervasi, hi ha tot un món per descobrir. Jardins particulars, cases, porteries i col·leccions particulars. Tot això s’ha de descobrir, s’ha de catalogar.”

L’Antonio Baños  i en Marc Piquer s’han trobat al Mercat de Galvany per conèixer l’Encarna Mauri, una especialista en productes alemanys. 

Descobrint el claustre del Santuari de Sant Antoni de Pàdua

A l’interior de l’Església Santuari de Sant Antoni de Pàdua trobem un claustre  totalment desconegut i amagat. Per això, el periodista i cronista Marc Piquer insisteix en la necessitat d’un periodisme de carrer per descobrir què s’amaga darrere els portals i poder fiscalitzar el patrimoni que no està catalogat.