Després de presentar-se al Festival de Canes, on va guanyar el premi al Millor Guió, i de participar a la secció Perles de Sant Sebastià, arriba la quarta pel·lícula de la cineasta Céline Sciamma, que ha vingut a Barcelona a presentar-la.

Bretanya francesa, 1770. La Marianne és una pintora que ha de realitzar el retrat matrimonial de l’Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent. Però aquesta no accepta el seu destí com a dona casada i es nega a posar, per la qual cosa la Marianne ha de treballar en secret. Per això, es fa passar per dama de companyia i, així, observar-la de dia i pintar-la de nit. La seva relació es torna més intensa a mesura que comparteixen juntes els últims moments de llibertat de l’Héloïse abans de les seves noces.

‘Retrato de una mujer en llamas’ suposa la consagració definitiva de la cineasta francesa. Amb només quatre pel·lícules, Céline Sciamma s’ha convertit en una de les directores i guionistes més rellevants i singulars del panorama cinematogràfic actual. Després de ‘Water Lilies’, ‘Tomboy’ i ‘Girlhood’, tres històries molt contemporànies sobre l’adolescència, aquesta és la primera incursió en un film d’època i amb dos personatges adult