És l’última pel·lícula que Woody Allen va rodar amb la seva parella durant anys, Mia Farrow. Després de l’estrena, Allen va confessar que la trama es basava en la crisi de parella que vivien, una crisi que va acabar amb l’escàndol d’un divorci i la relació d’Allen amb la Soon-Yi, la filla adoptiva de Mia Farrow.

La trama de ‘Marits i mullers’ gira al voltant del matrimoni del Gabe (Woody Allen) i la Judy (Mia Farrow), que comença a trontollar quan els seus millors amics, el Jack (Sydney Pollack) i la Sally (Judy Davis), anuncien la seva separació. Aquest desencadenant farà que el Gabe comenci a seduir una de les seves alumnes (Juliette Lewis) i la Judy se senti atreta pel nou company de la seva amiga separada (Liam Neeson).

 

L’anàlisi de la pel·lícula

El cineasta i crític Luis Aller ens ofereix una lectura magistral de ‘Marits i mullers’. Es tracta d’una anàlisi de les tècniques cinematogràfiques per adequar el guió al llenguatge audiovisual. Al bon treball de guió i d’interpretació, s’hi suma l’ús de la càmera en mà, que dona realisme a les escenes i marca el ritme. Els escombratges de càmera són un recurs per marcar la fractura i el caos entre els personatges i les situacions. No us perdeu aquesta anàlisi minuciosa.