Per Luis Aller el cine de David Lynch és tan personal com eclèctic, amb la barreja de molts estils i cineastes a mig camí de l’avantguarda dels 60 i el gènere  del cine negre.

”David Lynch és el cineasta amb més categoria dels que van néixer després de la Segona Guerra Mundial ”.

La trama de ‘Carretera perduda’ gira al voltant de Fred Madison (Bill Pullman), un músic de jazz que viu amb la seva parella Renee (Patricia Arquette) rep unes misterioses cintes de vídeo en què apareix un enregistrament d’ell amb la seva dona dins de casa. Poc després, durant una festa, un misteriós home (Robert Blake) li diu que està precisament a casa en aquest instant. Les sospites que alguna cosa estranya està passant es tornen terrorífiques quan veu la següent cinta de vídeo.

 

L’anàlisi de la pel·lícula

Luis Aller ens ofereix una lectura magistral de ‘Carretera perduda’, una cinta de Lynch que convida o, millor dit, obliga els espectadors a entrar en atmosferes inquietants, hipnòtiques i eròtiques, sovint intel·ligibles que desperten els cinc sentits. L’univers de ‘Carretera perduda’ és el món de David Lynch, ideat sempre per endinsar-nos en nous llenguatges audiovisuals.