Font: Bombers de Barcelona

El camió Delahaye 59 E va ser adquirit pels Bombers de Barcelona l’any 1920 i incorporava una escala giratòria i extensible de 26 metres d’alçària. Més d’un segle després, aquesta primera autoescala a motor ha tornat a mans del cos i des d’aquest mes de gener es pot visitar a l’Espai Bombers, al carrer de Lleida. Això ha estat possible gràcies a la restauració efectuada per la Plataforma en Defensa del Patrimoni Històric de Bombers de Barcelona.

La primera autoescala a motor adquirida pels Bombers de Barcelona el 1920 ha tornat a mans del cos un segle després. Des d’aquest mes de gener ja es pot visitar a l’Espai Bombers, el museu que exposa la història dels Bombers de Barcelona a través dels seus vehicles i equipament, al número 30 del carrer de Lleida.

Font: Bombers de Barcelona

50 CV de potència per moure 5.000 kg

Es tracta del camió Delahaye 59 E, un vehicle que pesa 5.000 kg i que incorpora un motor de 8.000 centímetres cúbics i quatre cilindres que ofereix una potència de 50 CV de potència. Amb aquestes prestacions, podia assolir els 50 km/h. Disposava d’una caixa de canvis de tres velocitats i tracció a les rodes del darrere.

Escala de 26 metres

El Delahaye va ser el primer vehicle dels Bombers de Barcelona que va incorporar una escala pivotant. Es tracta d’una estructura feta de fusta i tensors de ferro que podia arribar a assolir els 26 metres completament desplegada. A més, oferia una inclinació màxima de 85 graus i l’eix pivotant podia girar en qualsevol direcció a través de palanques que s’accionaven manualment. D’aquesta manera, afavoria l’accés a qualsevol punt.

Font: Bombers de Barcelona