Diferents perfils de les xarxes socials estan cercant l’origen d’una desena de fotografies antigues algunes de les quals són, suposadament, del port de Barcelona i de la Barceloneta. Les imatges, de gran bellesa, han meravellat molts usuaris de Twitter i Facebook. Els qui les han publicat en desconeixen l’origen, l’autor i la data, tot i que asseguren que els negatius es van trobar en un contenidor de Palma.

Podrien ser 3.800 negatius dels anys 40, 50 i 60

L’usuari que en dona més detalls, afegeix que es tracta de 3.800 negatius de 6×6, la majoria en sobres de 12 negatius, que n’indiquen el lloc, la data i, en alguns casos, el dia i el tipus de revelat. Assegura que es tracta d’imatges de Catalunya dels anys 40, 50 i 60.

Un altre usuari ha penjat més fotografies dels mateixos espais i estil, i explica que fa 10 anys que li van arribar escanejades aquestes instantànies, i també li van dir que s’havien trobat en un contenidor de Palma.

Entre les fotografies també hi ha el que semblen autorretrats de l’autor de les imatges. Les fotografies tenen una gran intencionalitat artística.