Quan va començar l'any 2002, es deia Festival de Tardor d'Arts Escèniques i només programava espectacles de carrer. Un parell d'anys més tard, va ampliar els espais i la programació. ADA VILARÓ, directora artística de l’Escena Poblenou “Amb els anys ens hem anat professionalitzant, hem agafat més complicitats, més professionals que estan acompanyant-nos, més espais de la ciutat i més obertura internacional. Nosaltres volem continuar anat cap a aquí, cap a ser un festival que està en el barri i la presència de professionals de ciutat i internacionals, també.” El vincle amb el barri sempre ha estat molt important per a un festival que va passar a dir-se Escena Poblenou. Aquest lligam n’és part de l’essència. ADA VILARÓ, directora artística de l’Escena Poblenou “El territori ens ha obert les portes, ens ha donat la confiança, l’amor necessari per fer un projecte així, el caliu, que això és molt important. Aquests projectes quan neixen si no hi ha aquest caliu al darrere no poden existir. L’hem fet créixer al lloc on va néixer i això és molt important.” L’Escena Poblenou va començar com un festival petit de barri, però en aquests 14 anys ha crescut en qualitat i en quantitat d’espectacles. Tot i això, encara manté l’objectiu inicial de ser una festival de suport a la creació de propostes innovadores i emergents.

El festival engloba diversos gèneres i inclou activitats i espectacles de teatre, circ, dansa, humor, arts del moviment,  noves dramatúrgies, projectes artístics de comunitat, espais de diàleg i performance, que es poden veure en diferents espais del barri del Poblenou.

L’Escena Poblenou també ofereix diverses activitats paral·leles com jornades, xerrades i tallers, adreçades a professionals i al públic general, sobre creació i públic, art i activisme social, complicitats per al suport a la creació nacional i internacional. I també es presentarà la Plataforma d’Arts al Carrer.

El festival, que va néixer fa 14 anys amb l’objectiu d’impulsar una plataforma de creació i exhibició d’arts escèniques contemporànies lligada al teixit artístic del Poblenou, s’ha consolidat com un aparador per a propostes experimentals sense perdre la vinculació amb el territori.