“¡A ver si lo ganáis, vale, muy buena!” Fa 30 anys que el Club Petanca Coimbra juga a les pistes del barri d’Horta. Per celebrar l’aniversari han organitzat diverses activitats que esperen que ajudin a captar jugadors joves. “Tiene que seguir el mismo equipo tirando bolas hasta que le gane a aquella.” Juguen competicions federades i tenen 130 socis, la majoria d’entre 40 i 90 anys. Les principals eines que fan servir per aconseguir l’entrada de gent jove són Internet, promoure la petanca a les escoles i instituts de la zona i l’organització de torneigs destinats a nois i noies. MAURO RODRIGO, president del Club Petanca Coimbra “Nosotros somos un club que somos mayores. Hay gente joven pero poca y necesitamos que entre gente joven para que esto vaya adelante y no se termine con nosotros.” El relleu generacional se’l plantegen ara pels problemes que han tingut els darrers temps. De fet, es van quedar quatre anys sense un lloc fix on jugar per la remodelació del Parc de les Rieres d’Horta, on tenen les pistes. Ara, disposen d’unes instal·lacions adequades però reclamen que s’hi faci més manteniment.

Actualment tenen 130 socis d’entre 40 i 90 anys i volen atreure sobretot els nois del barri per assegurar la preservació de l’entitat. Curiosament, tenen força jugadores i la mitjana d’edat de l’equip femení és bastant menor que la del masculí.

El relleu generacional se’l plantegen ara perquè el club ha assolit una certa estabilitat. Tot i que estan federats, durant anys han hagut de lluitar per conservar les pistes on juguen. Des de en fa dos, però, tenen unes instal·lacions fixes al Parc de les Rieres d’Horta.