Els Castellers de Sants han renovat la junta i la tècnica aquesta temporada 2019. I, per primer cop, dos membres dels borinots es reparteixen les responsabilitats del càrrec de cap de colla, són l’Ariadna Vázquez i en Pol Batlló. També han traslladat aquesta fórmula a la presidència de la colla, que assumeixen en Marc Febrer, la Núria Piñol i la Sunta Sogas.

Si bé s’han donat casos als Minyons de Terrassa, als Castellers de Sant Cugat o als Nens del Vendrell, per exemple, els Castellers de Sants són la primera colla de la ciutat que opta per tenir dos caps de colla. Batlló explica que el dia a dia de les colles castelleres exigeix cada vegada “més responsabilitats” i que amb dos caps de colla creuen que poden “aportar-hi més”. Vázquez afegeix que amb més gent participant als càrrecs de la tècnica i la junta es poden prendre “decisions més encertades, més justes i que representin millor el tarannà de tothom”.

Un altre dels avantatges que donen Batlló i Vázquez a aquesta fórmula és que el fet de tenir perfils diferents dins de la colla els permet arribar a un espectre més ampli de borinots. En Pol Batlló és casteller del tronc i ha tingut experiència en colles universitàries. L’Ariadna Vázquez és membre dels borinots des de fa anys i al llarg de la seva trajectòria a la colla ja havia ocupat càrrecs tant en la junta com en la tècnica. Enguany s’ha convertit en la primera dona cap de colla dels Castellers de Sants.