Tot just fa un any des que es va inaugurar la reforma del Mercat de Sant Antoni. L’espai Chiquita Room ho recorda recuperant el treball que va fer el fotògraf donostiarra Asier Rua amb motiu de les obres, buscant mirades que potser passaven desapercebudes per a la majoria però que expliquen parts de la vida del procés de reconstrucció a través de moments i fragments.

Memòria fragmentada del mercat

L’espai Chiquita Room exposa una petita part del projecte que el fotògraf Asier Rua va fer durant les obres del Mercat de Sant Antoni. Amb detalls i situacions, ha tractat de completar el relat de vuit anys d’obres que els veïns només podien veure a través de les tanques. Explica que el que li interessava del projecte era aprofitar que l’edifici estava en construcció per precisament fer un exercici a la inversa, desconstruir-lo, separar-lo en peces per veure’n el potencial transformador.

Un diari recull algunes imatges

Rua va enregistrar els treballadors, marques a les parets o parts de l’estructura, elements que també defineixen l’edifici. Aquesta selecció del material va agafar forma de publicació. Per a ell, la idea principal era poder-ho compartir amb els veïns del  barri, per això va fer la publicació en format diari, que va repartir el dia de la inauguració del mercat. En 45 minuts en va repartir gratuïtament prop de 1.000 exemplars.

Ara l’edició té un cost de 10 euros, i es pot adquirir durant la mostra, que estarà oberta fins al 21 de juliol.