Qui arribi als locals d’assaig dels Castellers de Sants i els Castellers de Sarrià just a l’inici d’un assaig hi trobarà tot de castellers en rotllana fent exercicis. Totes dues colles són exemple d’una pràctica cada cop més freqüent en el món casteller encarada a la prevenció de lesions, fer una sessió de preparació física abans de començar les proves dels castells.

Exercicis abans i després de l’assaig a Sants

Els Castellers de Sants van incorporar l’escalfament als assajos ja fa un parell d’anys i ara també han afegit exercicis d’estiraments al final de les proves. A l’Escola Jaume I, tant fan els exercicis els castellers adults com la canalla, tot i que ho fan per separat. La Sívila Simó explica que és important que els més petits assumeixin l’escalfament com a part de l’assaig. L’equip de canalla s’encarrega normalment dels exercicis per als nens i nenes, que es fan a través de jocs.

Preparació física amb doble objectiu a Sarrià

Els refundats Castellers de Sarrià ja han incorporat l’escalfament a l’inici dels assajos. Per a ells, aquest moment també és bo per “veure’s les cares”, explica en Ricard Tena. A més del vessant social, Tena afirma que els castellers estan notant millores gràcies als exercicis, “en el moment de fer castells se senten més còmodes, se senten més activats”.