(ACN) El compositor i músic iraquià Naseer Shamma ha portat el virtuosisme i els múltiples sons del llaüt àrab al Liceu aquest diumenge a la tarda. Considerat un dels millors intèrprets d’aquest instrument de tots els temps, Shamma ha tocat, acompanyat per 30 músics del Bait Al Oud, ‘D’Ashur a Sevilla’, un viatge per la història del llaüt i la fusta de la qual es desprenen els sons de l’instrument. A través de melodies d’instruments de la família del llaüt, ‘D’Ashur a Sevilla’ representa els llaços musicals entre el món àrab i Europa i reflecteix l’estil més característic de Shamma: l’entrecreuament entre els mètodes tradicionals i les composicions modernes.

L’espectacle de Shamma mostra tots els sons que pot produir el llaüt i la gran riquesa de l’instrument. L’obra és un viatge per les civilitzacions, entre el passat i el present, i reviu l’art amb el qual els avantpassats traçaven les històries. Durant el concert, els dits del músic iraquià fan un homenatge a artistes desapareguts, a territoris com Andalusia o el Kurdistan iraquià i a estils de música i instruments, però també representen diàlegs introspectius, viatges en la història i diàlegs entre diferents cultures.

A banda dels 30 músics del Bait Al Oud, el músic iraquià també ha estat acompanyat per Carlos Piana i Giorgos Manolakis, que hi han participat com a artistes convidats. El concert de Shamma està emmarcat en la 15a edició de l’Abu Dhabi Festival, l’esdeveniment artístic i cultural més gran dels Emirats Àrabs.

Acord entre el Liceu i l’Abu Dhabi Music & Arts Foundation

El concert de Shamma al Liceu materialitza l’acord que el Liceu va firmar amb l’Abu Dhabi Music & Arts Foundation (ADMAAF) el 2015 amb l’objectiu de promoure l’intercanvi cultural amb els Emirats Àrabs Units. És la primera col·laboració que el Liceu fa amb aquesta organització cultural sense ànim de lucre, que és una de les més antigues del golf Pèrsic. L’acord té l’objectiu de promoure l’intercanvi cultural amb els Emirats Àrabs i tindrà continuïtat en les pròximes temporades del teatre.