El Photogenic Festival arriba carregat de fotografies que ja es poden veure a les botigues, un total de 40 instal·lacions repartides entre Gràcia i Ciutat Vella del 5 al 18 de novembre. Aquesta és la quarta edició d’una proposta que pretén potenciar i donar a conèixer fotògrafs emergents posant la seva obra a la vista del públic general, no només l’especialitzat. Per això el festival exposa els seus treballs en comerços singulars, perquè el públic trobi les obres mentre va a la perruqueria o compra pel barri.

Fotografia i comerç s’alien

La Maria Munzi és una de les fotògrafes que participen al Photogenic Festival. Exposa el seu treball a la botiga Less Filling del carrer de les Guilleries. Són fotografies que han capturat moments quotidians surrealistes. Ho ha fet amb una càmera analògica i un rodet de 35 mil·límetres. Munzi explica: “Jo vaig caminant i vaig documentant el que em sembla estrany o misteriós i és un conjunt d’aquestes imatges”. La Sole Kulnarong fa un any que ha obert la botiga i ha volgut participar de la iniciativa, va escollir l’obra de la Maria i han pogut imaginar plegades la mostra: “Van presentar unes opcions i ens va agradar molt la idea de la Maria i entre les dues vam veure com exhibir-ho”.

Fins a 40 exposicions a comerços de Gràcia i Ciutat Vella

El festival de fotografia Photogenic va néixer a Gràcia fa 4 anys i l’any passat ja es va estendre també a la Ribera. Enguany continua la proposta als dos barris amb un total de 40 comerços on s’exposen els treballs de fotògrafs emergents. Fins a 25 establiments són de Gràcia i 15 de Ciutat Vella.

Novetats: rutes i All Day Photogenic

Una de les dues novetats importants d’aquesta quarta edició són les rutes guiades pels comerços. A Gràcia es farà el dissabte 10 de novembre al matí i a Ciutat Vella el mateix dia a la tarda. També canvien les activitats; aquest any es concentraran en un únic dia a l’Antiga Fàbrica Damm, serà l’All Day Photogenic. Adrià Sentís, del Photogenic Festival, diu: “El dissabte 17 farem una jornada fotogràfica en la qual tindrem moltes activitats, conferències i “workshops”, amb gent de renom com Sandra Balsells o Verónica Fieiras”. També hi haurà Bleda y Rosa, premi nacional de fotografia 2008, els ambaixadors de la marca Sigma. Paral·lelament, es faran tallers de fotografia gastronòmica de la mà de Seeway, fotografia d’arquitectura feta per professionals de l’escola de fotografia IEFC, o un taller de retrat a càrrec de GRISART, entre altres.

Més exposicions

A més de les 40 exposicions repartides pels comerços, hi haurà una exposició col·lectiva d’escoles de fotografia que es podrà visitar del 5 al 18 de novembre a l’Espai Arenes. A més, aquest any el festival uneix forces amb el festival Docfield, i presenta l’exposició ‘De l’ombra a la llum’ en col·laboració amb la Fundació Setba, una exposició de retrats fets per Maria Espeus a dones que han patit violència de gènere.