La fira Mercat de Mercats comença aquest divendres després de dos anys d’aturada. La plaça de les Glòries s’estrena com a emplaçament i durant tres dies es transforma en l’escenari de la gran festa de la gastronomia. L’espai recrea el funcionament d’un mercat tradicional en un homenatge a la dieta mediterrània i al menjar de proximitat i saludable.
Un aparador dels paradistes dels mercats barcelonins
Aquesta és l’onzena edició del Mercat de Mercats, que es estrenar l’any 2010 a la catedral i continua fidel a l’esperit original: fomentar l’alimentació saludable i promoure el producte fresc i de proximitat dels mercats de Barcelona.
Per això, hi haurà una àmplia representació de paradistes dels mercats —Concepció, Santa Caterina, Lesseps, Sant Andreu, Boqueria i Sants— i es poden comprar tot tipus de productes frescos.
Entre les novetats, destaca que el Gremi de la Carn té un estand propi i que també s’hi instal·laran algunes parades no alimentàries del Mercat dels Encants i de la Fira de Bellcaire.
Menjar, i molt més
El Mercat de Mercats també té un espai reservat per a degustacions amb una representació de diferents restaurants de la ciutat. Es poden degustar tapes a 3 i 5 euros i dos menús de 10 i 20 euros. Entre els restaurants que hi participaran hi haurà Can Culleres, Ca la Nuri, Quinoa Bar o Bar Echegaray.
Durant aquests tres dies també hi haurà tot un seguit d’activitats, ponències i tallers per a tots els públics al voltant de l’alimentació sostenible i de mercat.
Setmana de l’Alimentació Sostenible
Aquesta edició s’emmarca en el programa d’activitats de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que se celebra del 14 al 24 d’octubre.