Feia dos anys que el Mercat de Mercats no se celebrava. El 2020 la pandèmia va obligar a cancel·lar-lo i l’any anterior també es va anul·lar pels aldarulls durant les protestes per la sentència del procés. Aquest cap de setmana torna i ho fa a la plaça de les Glòries, al costat del Museu del Disseny.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat aquest dijous al matí que l’espai recrearà el funcionament d’un mercat tradicional, per donar a conèixer el dia a dia d’aquests espais.

Els paradistes dels mercats de Barcelona, presents a la fira

Un any més, hi haurà representants de paradistes de diferents mercats de la ciutat a la fira. S’hi podran comprar productes frescos: fruites i verdures, llegums, xarcuteria, peixos i carns. Hi haurà parades del Mercat de la Concepció, Santa Caterina, Lesseps, Sant Andreu, Boqueria i Sants. A més, enguany també hi participarà el Gremi de la Carn amb un estand.

A banda, es muntarà un espai expositiu per donar a conèixer com s’està treballant ara als mercats de la ciutat en l’àmbit de la digitalització.

Una altra de les novetats és que s’hi instal·laran algunes parades no alimentàries del Mercat dels Encants i de la Fira de Bellcaire.

Tapes de mercat a 3 i 5 euros

A la zona de la restauració, els restaurants de la ciutat que instal·laran parada oferiran tapes a dos preus diferents: 3 i 5 euros. A més, també hi haurà la possibilitat de de comprar dos tipus de menú, que inclouran begudes: un a 10 euros i un altre 20 euros. Entre els restaurants que hi participaran hi haurà Can Culleres, Ca la Nuri, Quinoa Bar o Bar Echegaray. Un any més, s’oferiran xerrades, tallers i demostracions culinàries.

Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible

Aquesta edició del Mercat de Mercats s’emmarca en el programa d’activitats de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Pels responsables de l’Ajuntament, és un moment en què la ciutat esdevé el centre per debatre els reptes del futur del model alimentari i, per això, els puntals del Mercat de Mercats 2021 són la sostenibilitat, els productes de proximitat i el reaprofitament alimentari.