Les obres per fer un forn de pa en un local del número 79 del carrer de la Diputació han deixat al descobert un mosaic de trencadís rere les prestatgeries del que havia estat la botiga de disfresses El Carnaval. Ho ha fet públic el compte de Twitter @Bcnsingular i ho han confirmat a betevé fonts de la cadena de forns de pa Vivari i l’Ajuntament de Barcelona.

El mosaic es conservarà

El Departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona assegura que ha contactat amb els responsables del comerç i han acordat que es conservi. Hi col·locaran un parament de pladur al davant. El mosaic s’està documentant i s’inclourà a l’inventari de l’Ajuntament. El consistori ha confirmat a betevé que es tracta d’una obra del mosaïcista Armand Olivé Milián.

Un Hermes amb el casc alat i caduceu

El col·lectiu Caçadors d’Hermes explica que la figura que apareix al mosaic és la representació d’Hermes, un dels 12 déus olímpics de la mitologia grega, fill de Zeus i la plèiade Maia. Du el casc alat i un caduceu, una vara amb puny i dues ales esteses, els dos trets característics d’aquesta deïtat.

El col·lectiu, que es dedica a captar les representacions d’aquest Déu a la ciutat de Barcelona, assegura que n’hi ha prop d’un miler, però que poques són tan vistoses com aquesta. Demana que es conservi a la vista del públic.