La Ciutat dels Somnis espera ja la visita dels milers d’infants que cada Nadal s’hi apropen per participar de les més de 120 activitats i experiències programades fins al proper 4 de gener. Ubicada al Palau 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i a la plaça Univers, la Ciutat dels Somnis recrea una ciutat en miniatura on els nens poden descobrir futures vocacions professionals a través de la pedagogia lúdica. Passejant pels seus carrers hi poden trobar un Ajuntament, la llar d’infants, el supermercat, la clínica veterinària, el cinema, el port, la fira, un parc tecnològic o una gran zona esportiva. En aquest sentit, podran jugar a ser detectius amb un joc d’escapada en què hauran de resoldre un misteri, participar en un showcooking, ser escriptors o convertir-se en músics, cantants i estrelles del rock al gran escenari del festival.

Tenir cura del planeta, el fil conductor d’enguany

Enguany, el fil conductor de les activitats està centrat a ensenyar als més petits de la casa la importància de tenir cura del planeta, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. La intenció és que els petits puguin expressar també la seva veu i fer aportacions que seran recollides i valorades, per tal d’implementar-les en la mesura del possible. En línia amb aquests objectius, la Ciutat dels Somnis ha eliminat la moqueta als passadissos i zones comunes, fa servir paper reciclat en invitacions i acreditacions, ha creat estands amb materials reutilitzats, i ha suprimit ampolles i gots de plàstic, entre d’altres.

Un saló de plens en format d’Escape Room

L’espai de l’Ajuntament de Barcelona estarà dedicat a la participació infantil. Entre les activitats que s’hi poden trobar destaquen un espai de 0 a 3 anys, destinat a l’estimulació primerenca dels infants. També “Fem un ple”, per explicar als petits en què consisteixen els plens de l’Ajuntament en un format de joc d’escapada. Altres espais són”Ludotechy”, ‘Robòtica”, “Realitat Virtual” i el “Balcó dels Infants”, on els nens poden explicar què voldrien canviar de la ciutat.

Una gran zona esportiva

Un altre dels grans atractius d’aquesta nova edició de ‘La Ciutat dels Somnis’ és la seva gran zona esportiva. Hi haurà una pista multiesportiva amb demostracions d’esports inclusius i on es podrà jugar a futbol, rugbi o taekwondo, entre altres disciplines. Aquesta zona disposarà també d’un skate park, un futbolí gegant, una pista de teqball (ping-pong jugat amb pilota de futbol), una pista de mini tennis o una pista de bàdminton.

La Fundació del FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Consell Català de l’Esport tindran una presència destacada amb els seus respectius terrenys de joc. Hi divulgaran valors associats a la pràctica del futbol com l’esforç, el respecte a l’oponent o la solidaritat, al mateix temps que promouran de nou el futbol femení amb partits i jocs. Una pista per practicar jocs tradicionals, un circuit de bicicletes o la possibilitat de fer atletisme completa l’oferta d’aquesta gran zona esportiva de festival.

Més dies i més espai

L’esdeveniment amplia el nombre de dies perquè nens i nenes de 0 a 12 anys i tota la família es diverteixin durant el període nadalenc, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener. En aquesta edició, el certamen amplia el seu espai fins als 17.000 metres quadrats i centrarà tota la seva activitat al Palau 2 i la plaça Univers per facilitar i agilitzar la visita de tots els assistents que s’acostin durant les vacances nadalenques al recinte de Montjuïc.

Col·laboracions solidàries

Aquest any ‘La Ciutat dels Somnis’ col·labora amb la fundació ‘Soñar Despierto’ que treballa amb diversos centres que acullen menors tutelats per l’Estat. El seu objectiu principal és aconseguir que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats, independentment de les seves circumstàncies socioeconòmiques. L’Ajuntament de Barcelona ha donat més de 2.500 invitacions gratuïtes  a diverses entitats socials que tenen com a objectiu les famílies més desfavorides.