Una pancarta de Tsunami Democràtic irromp al final del Concert de Sant Esteve que ofereix cada any l’Orfeó Català al Palau de la Música. La pancarta, desplegada a iniciativa dels cantaires quan interpretaven ‘El Cant de la senyera’, va quedar penjada a la galeria de l’orgue. Aquesta és la darrera aparició de Tsunami Democràtic després de l’acció que van protagonitzar durant el Barça-Madrid al Camp Nou el passat 18 de desembre.

El fet que fossin els mateixos cantaires els que despleguessin la pancarta de Tsunami Democràtic lliga amb el caràcter reivindicatiu de molts dels integrants de l’Orfeó. De fet, durant el Concert de Sant Esteve de l’any passat, molts d’ells portaven llaços grocs a la solapa i van mostrar fotografies dels líders independentistes empresonats.

Un final de concert reivindicatiu

L’acció de Tsunami Democràtic es va produir durant la part final del concert on, com ja és habitual, l’Orfeó interpreta cançons catalanistes i patriòtiques com ‘Els Segadors’ o ‘El cant de la senyera’. També en aquest moment del concert es van tornar a desplegar nombroses banderes estelades entre el públic assistent i es van poder sentir crits de ‘Llibertat’ i ‘Independència’. Entre els assistents al concert del Palau hi havia el president de la Generalitat, Quim Torra.

El drama migratori al Mediterrani, també present

El Concert de Sant Esteve també va dedicar part del repertori a visualitzar el drama que es viu al Mediterrani a través de les cançons que parlen del camí cap a Betlem. Aquest és el cas de la interpretació de ‘La mia stella’ que Ivo Antognini va compondre pensant en la mirada d’un nen que arriba a la platja de Lampedusa.

El repertori, a més, també va incloure quatre estrenes compostes per autors catalans. És el cas de ‘Cant dels Joves’, de Carles Prats, i ‘Inventar el naixement’, de Joan Magrané, ‘Camí de Nadal’, de Marian Màrquez, i ‘Una estrella cau al prat’, de Josep Vila.