La presència de cotxes mal aparcats als carrers de Barcelona durant el dia de Sant Esteve és habitual, però tot i això provoca incomoditats als veïns. En destaquen els que estacionen en doble fila, al bell mig de les voreres o, fins i tot, al carril bici.

Durant els dies festius de Nadal és freqüent trobar-se cotxes en zones on està prohibit estacionar. Per alguns vianants, això, provoca certes molèsties, ja que alguns conductors opten per deixar el cotxe a la vorera malgrat haver aparcaments amb places lliures a la zona. A molts carrers de l’Eixample s’hi veuen vehicles en doble fila i a les cruïlles, obstaculitzant en alguns casos places reservades per a minusvàlids.

Alguns veïns han mostrat la seva disconformitat amb aquestes irregularitats a les xarxes socials. Durant el dia de Nadal, un veí es queixava de la presència d’una filera de cotxes ocupant tot el carril bici al carrer de Sicília, entre la Gran Via i el carrer de Consell de Cent. El dia de Sant Esteve, però, aquest tram ja ha quedat alliberat per al pas de les bicicletes.

Els ciclistes denuncien la perillositat d’aquestes situacions, ja que es veuen obligats a incorporar-se al carril de circulació. Per aquesta raó, reclamen un control més intens dels vehicles que entorpeixen el trànsit o les voreres, així com també que no es facin els ulls grossos a l’hora de multar-los.