Per als que els agrada córrer, sobretot per asfalt, tothom coneix què és Xip Groc (o Championchip, com també n’és conegut), l’empresa que s’encarrega del cronometratge de moltes de les curses de Barcelona i de bona part de Catalunya. L’Andreu Ballbé, el seu gerent, fa molts anys que s’hi dedica amb un sistema que, en el seu moment, va revolucionar el món de les curses populars. L’empresa no té activitat des de l’inici de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus i no s’espera que es pugui tornar a l’activitat fins, com a mínim, a finals de setembre.

Tot a punt per a la marató de Barcelona 2020

Xip Groc ho tenia tot a punt per a la Marató de Barcelona. Els dorsals xip s’havien de dur a la Fira del Corredor perquè els atletes els recollissin i hi poguessin participar. L’ajornament de la prova va provocar que tots els dorsals (amb noms impresos inclosos) es quedessin al local de l’empresa. També hi ha altres curses, com la d’El Corte Inglés, que té els dorsals preparats. En aquest cas, com que la prova s’ha passat al 2021 i no hi ha dorsals personalitzats, serviran per a la 42a edició, que corresponia a aquest 2020 i que es farà l’any que ve.

Xip Groc, set empleats amb un ERTO

L’Andreu Ballbé té set persones que treballen per a ell i que, a hores d’ara, estan amb un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). És el que més li preocupa, a més de part del material que té a la seu, com les bateries dels aparells que controlen els temps dels corredors.

Xip Groc coronavirus curses populars 2020

La Mercè, l’esperança

La Cursa de la Mercè, que es farà el 20 de setembre segons va anunciar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, pot ser la primera prova de foc de les curses populars. Per ser a Barcelona i per tenir un nombre de participants elevat. L’Andreu Ballbé, demano que es faci “amb 3.000 o 4.000 corredors perquè això marcarà una tendència“. Tot i això s’haurà de fer amb sortides esglaonades, tipus contrarellotge en ciclisme com a mesura tècnica i sanitària. “Si no, haurem d’esperar que el Barça ompli el Camp Nou per poder fer nosaltres una cursa de 15.000 corredors”, sentencia.