El ciclisme en pista ha estat el protagonista aquest dissabte al Velòdrom Municipal d’Horta, durant la XVII edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VIII Memorial Miquel Poblet. Una cita organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Un programa molt variat

El programa combinava proves eliminatòries d’esprint i keirin per als velocistes i l’òmnium de fons, amb les proves de l’escratx i la tempo race. Al migdia, nens i nenes de les categories infantil i cadet també han disputat algunes d’aquestes proves. A aquesta cita hi han assistit participants de 15 països. Després de l’edició de l’any passat, en què la participació es va veure afectada per l’impacte de la pandèmia, l’organització es mostra satisfeta per l’augment d’esportistes participants.

Esdeveniment ple d’incidents

Un accident a la segona màniga de l’esprint, en què es disputaven el bronze i el quart classificat, ha endarrerit el torneig, per primera vegada, i no s’ha pogut reprendre fins que l’equip mèdic no ha tornat. Poc després, la pluja ha fet acte de presència i s’han ajornat la resta de finals fins al diumenge.

Helena Casas, guanyadora i experiència olímpica

La guanyadora de la prova de l’esprint ha estat Helena Casas, que va participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016. La ciclista barcelonina va aconseguir un diploma olímpic en aquesta especialitat.