El temps per la Marató de Barcelona és un dels aspectes que més preocupa als participants. Per a la 41a edició d’aquesta prova que es disputa aquest diumenge dia 10 les previsions són de sol i calor, amb temperatures que poden arribar als 20 graus al migdia. Aquestes condicions no són les més adequades perquè tot i no ploure, la calor és un condicionant per a tots els atletes a l’hora d’intentar aconseguir una bona marca, com és el cas dels atletes d’elit que volen fer rècord de la prova gràcies al nou recorregut.

Un temps per la Marató amb vent al litoral

Un dels moment més complicats per als maratonians serà el conegut com a mur, que acostuma a ser entre els quilòmetres 30 i 35 i que coincideix amb el front marítim barceloní. Els corredors patiran la marinada i, per tant, rebran el vent de cara (això permet una mica menys de calor), però també és contraproduent per mantenir el ritme que cadascú vulgui escollir.

temps per la marató 2019

La hidratació, molt important

La hidratació és un dels aspectes més importants i, si el temps per la Marató indica bonança, més encara. El perill de deshidratar-se i patir problemes musculars se soluciona bevent molt líquid, tant aigua com isotònics, de forma continuada. En el transcurs del recorregut de la prova, hi ha punts d’avituallament cada 2,5 quilòmetres a partir del quilòmetre 5. Per tant, cal aprofitar-los sempre que es pugui encara que no es tingui sensació de set.