marato-barcelona-2018-passeig-gracia

La Marató de Barcelona celebrarà aquest 2019 la 41a edició d’una competició que viu un dels millors moments de la seva història. La prova barcelonina s’ha consolidat des de fa anys com una de les millors d’Europa, tot i l’impuls d’altres que han agafat volada, com per exemple València. Per aquest motiu, l’organització vol continuar impulsant una prova per mantenir-se en els llocs de privilegi o pujar algun esglaó més.

Nou recorregut de la Marató Barcelona 2019

Des de la “refundació de la marató” l’any 2006, el recorregut de la marató va ser gairebé el mateix, amb petites variacions. Aquest 2019, però, s’ha decidit fer un nou circuit més ràpid.  Les variacions amb l’anterior són de caire tècnic, sobretot pel que fa a l’altimetria, el que permet córrer més i aconseguir millors marques.

Nou recorregut marató Barcelona 2019

Dades pràctiques

  • Data: 10 de març del 2019
  • Hora: 8.30 h (hora límit per a l’arribada: sis hores des de l’inici de la cursa)
  • Sortida i arribada: avinguda de la Reina Maria Cristina
  • Transport públic: el millor és fer servir el metro perquè hi haurà moltes afectacions de trànsit
  • Inscripcions: directament a la pàgina web oficial de la prova
  • Preus: de 61,50 a 84 euros
  • Recollida de dorsal: Expo Sports (Fira de Barcelona, pavelló 8, divendres i dissabte de 10 a 20 h)
  • Serveis: guarda-roba, dutxes, fisioteràpia durant i després de la prova
  • Avituallaments: líquids cada 2,5 quilòmetres a partir del 5è, i sòlid a partir de la mitja marató
  • Llebres: de 2 h 45 min, 3 h,  3 h 15 min, 3 h 30 min, 3 h 45 min, 4 h i 4 h 30 min

marato-barcelona-2018

Activitats paral·leles

La Marató, que es disputarà el proper 10 de març, centrarà una gran part de l’atenció mediàtica, però al voltant de la prova hi haurà altres esdeveniments.

Breakfast Run: es disputa el dissabte dia 9 i és una cursa no competitiva que va des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Poc més de quatre quilòmetres per rememorar quan la marató arribava a l’estadi de Montjuïc. Després s’ofereix un esmorzar per a tots els participants. La inscripció és gratuïta, però les places són limitades. Una de les edicions més especials va ser la Breakfast Run de l’any 2017.

Pasta Party: durant gairebé tot el dissabte, adaptat a gairebé tots els horaris dels corredors i a l’Expo Sports s’hi pot fer la tradicional Pasta Party, que consisteix en menjar pasta, un dels aliments imprescindibles a l’hora de preparar una prova de les característiques de la marató.

Kids Race: també el dissabte, al matí i a la tarda (depenent de la categoria), es fa la coneguda com a Kids Race, una prova en la qual nens i nenes es posen a prova. Les curses es fan per categories i, per aquest motiu, varia les distàncies de les mateixes. També s’hi ha d’inscriure prèviament.

Més que una marató

La Marató la corren molts milers de persones, però per fer-la possible, a banda de l’organització, cal també tenir en compte que altres persones hi col·laboren.