Temps de joc

és un programa gestionat per la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona que pretén, mitjançant l’esport, transmetre valors i hàbits saludables a famílies amb pocs recursos. Tot i que tenia lloc durant l’estiu, des de l’any passat dona assistència també els caps de setmana a 80 nens i nenes d’entre cinc i 12 anys. Es desenvolupa en dos espais diferents: l’Institut Barri Besòs, al disticte de Sant Martí, i l’Institut Doctor Puigvert, a Nou Barris. Consisteix en un casal els dissabtes als matins amb l’esport com a eix principal i vertebrador i en el qual s’inclou el menjar. En aquest programa també hi col·labora Benestar Social i forma part del Pla de barris de l’Ajuntament de Barcelona.

Temps de Joc a l'Institut Besòs

Naixement de Temps de joc

Temps de joc

va començar fa tres anys i va voler donar continuïtat a les beques menjador que algunes famílies tenien durant el curs escolar perquè durant l’estiu aquestes beques desapareixien i els nens i nenes se’n quedaven sense. Per aquest motiu es va dissenyar un programa esportiu i lúdic amb la transmissió de valors i d’hàbits saludables. 240 nens i nenes en surten beneficiats a quatre espais diferents: l’Institut Doctor Puigvert, el Barri Besòs, el Bac de Roda i l’Escola el Turó. Aquest programa s’ha estès des de l’any passat als caps de setmana als dos primers instituts.

Més programes de la FEEB

Aquest programa no és l’únic que ha posat en marxa la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB), molt conscient de les necessitats dels infants de la ciutat. Destaca Convivim esportivament, un projecte que es va iniciar el 2012 i que actualment permet que hi participin 2.500 nens i nenes i 150 monitors. De fet, pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona la transmissió de valors és un dels eixos principals, tenint en compte que els escolars es troben en una edat en què l’esport pot ser una eina molt valuosa per al seu desenvolupament futur.