Royal Leopold-RC Polo quarts final Eurolliga hoquei herba
José Mari Llorens

Royal Leopold serà el rival del RC Polo als vuitens de final de l’Eurolliga d’hoquei herba. Els polistes se la jugaran contra el conjunt de Brussel·les per mirar de passar aquesta primera eliminatòria en la màxima competició europea. El partit es disputarà aquest dijous a Eindhoven a partir de les tres de la tarda. La temporada passada el conjunt dirigit per Carlos García Cuenca va aconseguir arribar a quarts, però va caure contra el també equip belga del Royal Herakles.

Royal Leopold i després l’Egara?

En cas de passar l’eliminatòria contra el Royal Leopold, el Polo jugarà contra el guanyador de l’eliminatòria que disputaran el Saint Germain HC francès i el Club Egara. Per tant, a quarts de final podria haver-hi un duel català entre barcelonins i egarencs, un partit que es disputaria dissabte, dia 20, a les 17.15 h. Aquesta temporada ja es van enfrontar amb l’Egara en les semifinals de la Copa del Rei en un partit molt disputat que van guanyar els polistes a la tanda de penals.

Royald Leopold quarts RC Polo Eurolliga hoquei herba
El quadre complet del conegut com KO 16 de l’Eurolliga d’hoquei herba

L’espineta de l’Eurolliga

El RC Polo està sent el gran dominador de l’hoquei herba estatal, època en què l’equip ha estat dirigit per Carlos García Cuenca, que deixarà el club a final de temporada després de set anys. Els barcelonins ja han guanyat aquesta temporada el Campionat de Catalunya i la Copa del Rei i tenen molt ben encarrilada la lliga regular, que dona accés directe per disputar l’Eurolliga la temporada que ve. Precisament és aquesta competició l’única espineta que té García Cuenca. El Polo mai no ha passat de quarts de final amb el tècnic gallec a la banqueta. Anteriorment, l’any 2010, l’equip va acabar en quart lloc de l’Euolliga. I encara ens hem de remuntar a uns anys abans per veure com el Polo va guanyar el seu únic títol de campió d’Europa, l’any 2004, amb l’antic format de competició.