El Barça ha fet una roda de premsa per presentar els resultats econòmics del club de la temporada 2019-2020. També ha actualitzat l’estat de l’Espai Barça i de la seva proposta de finançament. L’encarregat de fer-ho ha estat el vicepresident econòmic i patrimonial, Jordi Moix.

El Barça, amb pèrdues de 97 milions d’euros

El vicepresident, Jordi Moix, ha comentat que els resultats econòmics del club han estat directament afectats per la crisi sanitària de la covid-19. La pandèmia ha provocat una disminució del turisme a Barcelona i sobretot el turisme internacional que alhora ha provocat una manca d’ingressos, que ha tingut una afectació molt gran a l’economia el club. El Futbol Club Barcelona s’ha plantejat reduir la despesa i allargar i endarrerir amb el proveïdors el pagaments. L’impacte de la covid-19 ha estat d’un 200 milions i ha generat unes pèrdues de 97 milions d’euros. Aquest efecte de la pandèmia ha provocat una reducció de 203 milions d’euros d’ingressos i el club ha estimat que sense la crisi sanitària el club hauria superat els mil milions euros d’ingressos, i hauria tancat amb un benefici de dos milions.

El pressupost 2020-2021

Moix ha comentat que han fet un pressupost de 791 milions d’euros. Una de les fonts més important d’ingressos seria l’obertura de l’estadi. Estudien tres opcions d’obertura de l’estadi, cadascuna de les quals tindria una afectació econòmica al club. Una primera fase amb un 25 % de públic al desembre amb un progressió amb dues fases més, fins a un 100 % al més de febrer. També s’ha pressupostat un possible increment del turisme, que implicaria directament al Museu i a la botiga del Barça.

L’Espai Barça incrementa el pressupost

Pel que fa a l’Espai Barça, el club havia de fer un referèndum a l’abril per poder validar unes modificacions que s’havien fet al projecte original. Aquest referèndum no s’ha pogut fer però el club ha seguit treballant el projecte. S’han fet diverses actuacions durant aquests darrers mesos per poder continuar avançant amb el nou Camp Nou. Tenen previst iniciar les millores de l’estadi després de fer el referèndum i amb la nova junta directiva. Creuen que pot començar el proper estiu 2021. El pressupost del projecte ha patit un increment dels 600 milions d’euros als 725 milions. Les obres de l’Espai Barça tenen previst que es financin amb els ingressos incrementals generats pel futur Camp Nou durant 25 anys. Moix ha explicat que una auditoria externa ha fixat en 150 milions d’ingressos els incrementals que aportarà l’Espai Barça. 50 milions serien per repagar el finançament, i els 100 milions restants serien per fer el club més fort i competitiu.