Reial Madrid Barça femení clàssic
@FCBfemeni

El primer clàssic de la història del futbol femení ha tingut color blaugrana. El Barça ha superat el Reial Madrid per 0 a 4 a la Ciutat Esportiva de Valdebebas en un matx que ha demostrat que les blanques encara tenen camí per recórrer. En tot cas, el que és innegable és que l’aparició del Reial Madrid és una gran notícia per al futbol femení i, fins i tot, per al Barça.

El Barça esfondra la muralla blanca

Cortés, que té per triar i remenar, s’ha decidit per Jeni Hermoso i Mariona i ha deixat Oshoala la banqueta, conscient que es trobaria un Madrid parapetat en defensa i amb moltes dificultats per trobar forats. Amb Graham a una banda i Mariona a l’altra aprofitant els espais que allibera Jeni quan fa de fals 9, les blaugrana han controlat el partit en tot moment i han collat les madrilenyes. Després d’un parell d’intents de Graham, Patri Guijarro ha avançat el Barça al minut 18. Un gol que ha fet justícia, però que no ha aturat l’atac i gol blaugrana. Alexia i Marta Torrejón han fet lluir Misa. L’ensurt ha arribat amb un contracop blanc que ha acabat al fons de la xarxa. L’àrbitre, però, l’ha anul·lat per una suposada falta prèvia sobre Graham. Lluny d’enfonsar-se, el Madrid ha revifat i s’ha aproximat amb més perill a la porteria de Paños. Això sí, la primera part ha tornat a acabar ben a prop de la portera Misa.

Pluja de gols

Veient que pujar uns metres l’equip permetia dificultar el joc del Barça, el Madrid ha decidit tirar pel dret i convertir la segona meitat en un partit d’anada i tornada. Després d’uns minuts d’igualtat, Graham ha marxat amb moltíssima facilitat de la defensa blanca i la seva centrada enrere l’ha introduïda Misa en pròpia porteria. El gol ha provocat un mar de dubtes en les blanques, que no sabien si seguir el pla o replegar-se per evitar una golejada. El Barça ha aprofitat la incertesa local i Martens, que tot just acabava d’entrar al camp, ha fet el tercer amb ajuda de Misa, que no ha estat del tot encertada. Enmig del desconcert del Madrid, Alexia ha tancat el marcardor en aprofitar una assistència de Graham, omnipresent. El Barça ha tret nota en el primer partit d’una setmana amb dos més. Dijous vinent, semifinals de la Copa de la Reina contra el Sevilla.