Paula Crespí, jugadora selecció espanyola waterpolo
@waterpolo_blog

La selecció espanyola de waterpolo s’enfrontarà dimecres, a les 11.30 h, a la selecció d’Hongria per un lloc a la final femenina de waterpolo del Mundial de Gwangju.

Un partit per continuar somiant

Després d’eliminar Holanda, actuals campiones d’Europa a Barcelona 2018, l’equip de Miki Oca buscarà l’accés per a la final del Mundial. Si ho aconsegueixen, les jugadores de la selecció es tornarien a classificar per a la final d’una cita mundial, tal com van fer en l’últim campionat del món disputat a Budapest.

A més d’Espanya i Hongria, les altres dues seleccions que disputaran partits de semifinals seran Grècia i els Estats Units.

Maica García, jugadora selecció espanyola waterpolo femení
@waterpolo_blog

Amb Tòquio 2020 i Barcelona 2013

La presència de les nord-americanes en les semifinals és important, ja que si Espanya i Estats Units s’enfronten a la final, la selecció de Miki Oca ja tindria un bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio.

Abans, però, caldrà superar Hongria. És un rival que a la fase de grups va acabar en la segona posició després de perdre amb Rússia. La selecció espanyola, però, ja va guanyar-lo en la final de consolació de l’Europeu de Barcelona.

En cas de classificació per a la final, seria la tercera vegada en sis anys que Espanya jugaria per l’or, una medalla que les de Miki Oca ja van aconseguir en els Mundials de Barcelona 2013.

Es dona el cas que els últims enfrontaments entre Espanya i Hongria en semifinals han acabat amb victòria i premi per al conjunt de Miki Oca: or a l’Europeu del 2104, or al Mundial del 2013 i plata als Jocs Olímpics de Londres del 2012.