Ona Carbonell, doble medallista olímpica: "La pressió no ens la posàvem mediàticament, ni pel que fa a medalles, sinó en fer un bon exercici. Per a nosaltres, el més important era gaudir d'aquesta olimpíada i fer gaudir el públic del nostre art; ho hem aconseguit i també la medalla, clar que ho esperàvem, però estem molt contentes perquè vàrem fer el nostre millor exercici i perquè la gent va gaudir com mai i això, per a nosaltres, és el millor." Mari Carmen Gargía, jugadora de la selecció espanyola de waterpolo: "Hem perdut un partit, una derrota a la final. Ens ha fotut, és cert, però és Estats Units, han jugat tres finals; t'endús l'experiència i, per tant, contentíssimes amb la plata. Per ser un debut, contentíssimes amb la plata."

Les integrants catalanes de les seleccions de natació sincronitzada i de waterpolo ja han arribat a Barcelona amb les medalles penjades al coll.

Les primeres en arribar a la ciutat comtal han estat les noies de la natació sincronitzada, que continuen aconseguint bons resultats tot i la retirada de Gemma Mengual. Aquesta baixa no ha fet minvar la qualitat tècnica dels exercicis i han aconseguit el bronze en la categoria per equips, i l’argent en el duo, amb la parella formada per Ona Carbonell i Andrea Fuentes.

També han arribat a l’aeroport del Prat bona part de l’equip olímpic de waterpolo femení, ja que 10 de les 13 subcampiones olímpiques han nascut a Catalunya. L’equip femení de waterpolo maino havia disputat uns jocs olímpics, i en la seva primera participació han aconseguit la plata, després de perdre la final davant la totpoderosa Estats Units per 8 a 5, en un partit que van seguir 2 milions d’espectadors. Les noies de Miki Oca ja pensen en fer un gran paper als mundials de natació del 2013, que es celebraran a Barcelona.