Pesic

 va ser l’entrenador de la primera Eurolliga del Barça, l’any 2003, al Palau Sant Jordi. Aquell any, l’entrenador de Novi Sad va aconseguir també guanyar la Lliga i la Copa del Rei, un triplet que no s’ha tornat a repetir en la història de la secció. En dues temporades va aconseguir tornar a guanyar la Lliga i quan va arribar aquest febrer del 2018, va sumar un nou títol de Copa del Rei. Aquesta temporada l’equip ha fet un canvi molt important pel que fa a jugadors (té un total de sis nous fitxatges) i ha d’assumir la marxa d’un jugador franquícia com Juan Carlos Navarro. L’Eurolliga 2018-2019 es presenta apassionant, però molt complicada per a un equip de nou en construcció.

Svetislav Pesic FCBarcelona basquet

El Pesic més sincer

Svetislav Pesic no és un entrenador qualsevol i té clar que el Barça és un equip que s’ha de fer a si mateix. Ara bé, també sembla que té molt clar quines són les mancances de la plantilla que dirigeix. De fet, quan li han preguntat per la rotació de jugadors en l’últim partit de Lliga contra l’Andorra, l’entrenador ha deixat molt clar que el més important era guanyar: “No és important el fet de fer-ho amb set o vuit jugadors només, primer hem de guanyar perquè la gent torni al Palau”, ha destacat el tècnic serbi. En la mateixa línia, Pesic ha destacat: “No puc fer servir 12 jugadors cada partit com el meu amic Pablo Laso”.

L’objectiu, els quarts de final

L’entrenador i els jugadors tenen clar que el primer objectiu continental ha de ser estar entre els vuit primers classificats de la fase regular. Després, ja miraran de passar els quarts de final i buscar objectius més ambiciosos. La plantilla és conscient que el club blaugrana ha de tornar a ser un referent a Europa per tal de recuperar el prestigi perdut en les últimes edicions. Tant Pau Ribas com Víctor Claver s’han mostrat també ambiciosos i amb ganes de tornar a recuperar els bons resultats de l’equip.

Pau Ribas basquet Eurolliga

El CSKA, primer rival

Per començar, el Barça Lassa no ho tindrà gens fàcil perquè s’enfrontarà, a domicili, amb el CSKA de Moscou, un dels equips favorits per fer-se amb el títol. A banda d’aquest primer inconvenient, els blaugrana hauran de disputar sis dels primers vuit partits a domicili, coses del calendari. Aquesta Eurolliga s’afronta amb il·lusió, però els 16 equips participants voldran també tenir el seu protagonisme. Caldrà veure quin és el paper d’aquest nou equip dirigit per Svetislav Pesic.