Serà un 31 de desembre especial, però no per això l’any 2020 deixarà de tenir l’última cursa de l’any. La platja del Llevant i el front marítim seran els escenaris d’una edició de la Cursa dels Nassos que enguany intentarà batre el rècord del món dels cinc i els 10 quilòmetres femenins. Les atletes que hi opten, Genzebe Dibaba i Hellen Obiri, estan preparades.

Una cursa amb totes les garanties

La Cursa dels Nassos del 2020 serà especial per la situació de pandèmia que viu tot el món. Per aquesta raó, els responsables de la cursa han pres totes les mesures de seguretat per complir amb tots els protocols sanitaris i de prevenció.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, considera que “amb la Cursa de la Mercè ja es va crear un model que altres curses d’arreu del món ens estant copiant o, com a mínim, estudiant. Hem creat un model Barcelona per poder fer curses amb totes les garanties i amb la Cursa dels Nassos anem un pas més enllà”.

Amb aquest “més enllà”, es vol destacar el fet que la Cursa dels Nassos del 2020 té un objectiu esportiu que pot ser històric: batre el rècord del món dels cinc i els 10 quilòmetres.

Genzebe Dibaba i Hellen Obiri buscaran el rècord del món

L’edició del 2020 de la Cursa dels Nassos s’ha marcat un repte important: aconseguir batre el rècord del món dels cinc i els 10 quilòmetres femenins. En la prova dels 5.000 metres, que se celebrarà per primera vegada, hi participarà l’atleta etíop Genzebe Dibaba. La plusmarquista mundial dels 1.500 a l’aire lliure té una marca de 14.48 en els cinc quilòmetres i intentarà batre el rècord del món, que té l’holandesa Sifan Hassan amb un temps de 14.44.

Genzebe Dibaba i Hellen Obiri intentara batre el rècord del món

En els 10 quilòmetres, l’atleta keniana Hellen Obiri, que tindrà el barceloní Carles Castillejo com a llebre, intentarà també batre el rècord del món. Obiri, medalla de plata als 5.000 metres dels Jocs Olímpics de Rio, té una marca personal de 31.23 i intentarà superar el rècord que té la seva compatriota Joyciline Jepkosgei amb un temps de 29.43.

La cursa de Marta Galimany

L’atleta del FC Barcelona, que l’any vinent correrà amb el club Adidas, reconeix que no arriba en el millor moment per afrontar una cursa de 10 quilòmetres. L’atleta de Valls arriba a Barcelona després de participar en la Marató de València. A la capital del Túria va estar a punt de batre el rècord d’Espanya de la distància ja que es va quedar a només a 16 segons de la històrica marca d’Ana Isabel Alonso. Això sí, Galimany reconeix que li fa molta il·lusió participar en la Cursa dels Nassos i que confia a fer-ho el millor possible.

Serà una cursa especial per a mi. Serà l’última com a atleta del FC Barcelona”
Marta Galimany, atleta

Una cursa sense públic, però amb espectadors

L’edició del 2020 de la Cursa dels Nassos tindrà un hàndicap especial: l’absència de públic. La situació de pandèmia actual ha obligat els organitzadors a decidir que la prova es faci sense la presència de públic. Això sí, tots aquells que vulguin seguir la prova ho podran fer a través de la retransmissió en “streaming “.