cursa dels nassos

Aquest 2020 la Cursa dels Nassos tindrà un nou format per tal d’adaptar-se als requeriments de seguretat i higiene derivats de la pandèmia. La novetat principal és que se celebraran dues curses, una de 10 km i una altra de 5 km.

Batre un rècord del món a la Cursa dels Nassos

Pel que fa a la cursa de 5 km, d’àmbit internacional, només hi podran participar atletes d’elit tant masculins com femenins. L’objectiu d’aquesta cursa, que tindrà la sortida a les 16 h, és batre el rècord del món femení de 5 km ruta en la modalitat mixta.

En la cursa dels 10 km també s’intentarà batre el rècord del món de l’especialitat. La sortida de la prova es farà a les 16.40 h.

La Cursa Open dels 10 Km

L’any esportiu a Barcelona es tanca amb la Cursa dels Nassos. Aquesta edició, que tindrà la sortida a partir de les 17.20 h, serà especial, ja que ha d’estar totalment adaptada a la situació sanitària actual.

La cursa de 10 km tindrà una sortida esglaonada en tres fases, amb 333 persones a cada fase.

  • Primera sortida a les 17.20
  • Segona sortida a les 18 h
  • Tercera sortida 18.40 h

La distància entre els atletes dins de cada calaix serà d’1,5 metres.

Nou recorregut

L’altra gran novetat de la Cursa dels Nassos d’aquest any és el recorregut, que s’ha variat per adaptar-lo a la nova situació. La sortida serà a l’esplanada de la platja de Llevant, incorporació a l’avinguda del Litoral, i passarà pels carrers de Bac de Roda, passeig Garcia Fària, passeig de Calvell (banda mar), passatge de la Llacuna, carrer de Salvador Espriu, plaça dels Voluntaris Olímpics (pas de vianants), avinguda litoral, carrer de Bac de Roda (segona volta), passeig Marítim del Bogatell (carril bici), i l’arribada serà al paseig Marítim Bogatell un cop passada la Base Nàutica.

Els corredors i corredores de la cursa de 10 km hauran de donar dues voltes al circuit per tal de completar la prova.

recorregut cursa dels nassos 2020

Cursa solidària

La Cursa dels Nassos tindrà un cop més un vessant solidari. Així , els 5 euros de cada inscripció es destinaran com a donatiu per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que aquest any està dedicada a la recerca de la malaltia de la covid-19.