El precandidat a les eleccions del Barça Emili Rousaud ha presentat aquest dimecres l’àrea esportiva de la seva precandidatura. L’acte de presentació s’ha fet a la seu del precandidat, a la travessera de les Corts, 277.

Minguella, vicepresident esportiu

Al costat d’Emili Rousaud durant la presentació hi hagut Josep Maria Minguella. L’exagent de futbolistes, soci del Barça i membre del senat del club serà el vicepresident esportiu del FC Barcelona si Rousaud és el president. Pel precandidat Minguella seria el vicepresident perquè li fa il·lusió i perquè té el cor blaugrana. L’exagent ha dit que per ell Rousaud és honest i que en els últims anys s’han fet barbaritats al Barça. De fet, ha dit que la junta actual ha deixat el club en una situació desastrosa econòmicament.

Minguella ha assegurat que vol “ajudar el Barça” i ha assegurat que “sense equip i sense diners és molt difícil guanyar”. El que seria el vicepresident ha explicat que ell es responsabilitzarà del tema esportiu i que el futbol ha canviat molt en els últims anys. Per Minguella el club els últims anys no ha tingut un director esportiu amb un “criteri definit” i amb ell el Barça “tindria el millor buscador de jugadors” amb l’objectiu de “renovar la plantilla”, tot i que ha assegurat que això no es fa a curt termini. Per Minguella Rousaud té “un projecte esportiu de primer nivell mundial”.

Tres possibles directors esportius

El membre del senat del Barça ha dit que sobre la taula tenen tres possibles noms per ser el director esportiu, però que no pot donar noms, ja que els tres tenen contracte en vigor. Minguella ha dit que el seu director esportiu tindrà experiència. En aquest sentit creu que Xavi Hernández, que seria el mànager general de la precandidatura de Víctor Font, no en té.

Noms propis

L’exagent ha parlat sobre Messi i ha assegurat que “li oferirem un projecte futbolístic que l’il·lusionarà”. També se li ha preguntat sobre la possibilitat de fitxar Haaland i ha contestat que ha parlat amb l’agent del jugador, Mino Raiola, i que té tota la informació sobre el davanter. Minguella, juntament amb els seus tres possibles directors esportius, creu que l’equip necessita abans de final de temporada un defensa i un davanter. Un altre nom propi ha estat el d’Mbappé i el futur possible vicepresident ha dit que el seu “nom està sobre la taula”. El nom de Neymar també ha agafat protagonisme i per Minguella “el Barça necessita grans jugadors, no només grans noms”. Per ell Neymar cada any és més gran i en els últims temps només ha guanyat Lligues franceses.

Per últim Minguella ha dit que si guanyen les eleccions proposarà al president, Emili Rousaud, incorporar Charly Rexach a l’estructura del club, ja que per ell Rexach és un home que sap i entén molt de futbol. També ha explicat que ha fet una oferta a Hristo Stóitxkov per ser un home clau en les relacions del Barça amb els organismes oficials, o sigui, la FIFA, la UEFA, la RFEF i fins i tot el VAR.

Rousaud ha estat un dels precandidats entrevistats per aquesta casa en el programa ‘btv esports’. És la primera vegada que l’empresari català es presenta a unes eleccions al Barça. Té experiència com a directiu del club, ja que va formar part de la Junta Directiva de l’expresident Josep Maria Bartomeu.