L’Alinghi Red Bull Racing, un dels participants en la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà a Barcelona l’any 2024, ha obert les portes de la seva base al Port Vell, on abans hi havia els cinemes del Maremagnum, aquest dijous, 21 de setembre. Volen apropar-se al públic barceloní i, de fet, per això han escollit una data tan propera la festa major de la ciutat: “Volíem formar part de les activitats de la Mercè“, ha explicat Willy Losa, responsable d’esdeveniments de l’equip.

L’entrada ha estat gratuïta i entre les 16 i les 21 h s’hi han pogut veure actuacions en directe, exhibicions de “slackline” (caminar sobre una cinta en suspensió), espectacles de “cliff diving” (salt d’alçada al mar) des d’una embarcació penjada a 25 metres i conèixer part dels membres de l’equip.

L’Alinghi vol donar-se a conèixer

L’equip suís vol que la ciutadania senti que són l’equip local, ja que en la primera categoria no hi competeix cap embarcació d’aquí. De fet, volen establir a Barcelona la seva base semipermanent per la proximitat amb el seu país i perquè allà no hi ha mar. Fins i tot es plantegen proposar que la ciutat repeteixi com a seu de la Copa Amèrica la següent edició, si és que guanyen el 2024.

D’aquí la importància que donen a obrir la seva base i que tothom que ho vulgui pugui veure una part de les instal·lacions. Això sí, només una part, perquè en aquesta competició es guarden amb molt de zel innombrables detalls. La cursa, no cal oblidar-ho, no és només esportiva, sinó també tecnològica i d’inversió.

El mateix edifici és un exemple d’última tecnologia i sostenibilitat, on ara treballen unes 130 persones que s’han establert, molts amb les famílies, a la ciutat. L’equipament està pensat per poder ser desmantellat, si calgués, un cop acabi la competició.

Una ubicació privilegiada

La base de l’Alinghi es troba a la plaça de l’Odissea, al costat de L’Aquàrium de Barcelona. Diuen alguns membres d’aquest equip que la ubicació és privilegiada perquè es troba a la ciutat i no en un moll allunyada.

Les portes obertes se celebren la vigília de l’inici de les Festes de la Mercè i just després del cap de setmana de la primera regata preliminar de la Copa Amèrica, que s’ha celebrat a Vilanova i la Geltrú.